Τάφοι Βενιζέλων

Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της πόλης των Χανίων είναι οι Τάφοι των Βενιζέλων! Μόλις 5χλμ μακριά από το κέντρο των Χανίων, θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης.

Μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα να απλώνεται πάνω από την πόλη. Από τον κόλπο των Χανίων, έως και τα Λευκά Όρη, αφεθείτε στην γαλήνη του τοπίου.

Η τοποθεσία, εκτός από διάσημη για την πανοραμική θέα της, είναι εξίσου γνωστή για ιστορικούς λόγους, καθώς εκεί βρίσκονται οι τάφοι του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του Σοφοκλή. Εκεί θα βρείτε, επίσης, την ιστορική εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που ανεγέρθηκε τον 16ο αιώνα, αλλά και το άγαλμα του εθνικού ήρωα, κατά την επανάσταση στην περιοχή του Ακρωτηρίου το 1897, Σπύρου Καγιαλέ. Μη χάσετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στους καταπράσινους κήπους και να ανακαλύψετε τα μυστικά της τοποθεσίας, όπως το άγαλμα της Ελευθερίας, δώρο των Αμερικάνων, στην πόλη των Χανίων, το οποίο έπεσε από έναν κεραυνό και έκτοτε κείτεται στους κήπου των «Τάφων των Βενιζέλων».